Velkommen i sonen hvor du kan bruke dine kreative evner som fotograf med særlig lekenhet med kamera og bilder! :)) Still gjerne spørsmål ved bildene dere legger ut, utfordre oss!)

Et lite påskeeventyr

Eventyret om Påskeharen

En gang, for lenge siden, bodde det en liten fugl som het Lepus langt inne i en stor skog. Den var i grunn en ganske lykkelig liten fugl, men ikke helt.
For i den samme skogen bodde det en fæl og fryktelig jeger, som het Orion. Og han var spesielt farlig for små fugler. Og en dag da den lille fuglen lå og hvilte på reiret sitt, kom den fryktelige jegeren. Han tråkket i stykker hele redet og knuste alle de små eggene. Den lille fuglen Lepus var helt fra seg av sorg, den visste ikke hva den skulle gjøre.

Men, i skogen bodde det også en Vårgudinne, og hun var så snill og god mot alle dyr. Så den lille fuglen bestemte seg for å gå til henne.
”Å, kjære Vårgudinne” sa den lille fuglen, ”Den fryktelige jegeren har knust alle eggene mine”.
”Ja, da skjønner jeg at du er trist” svarte vårgudinnen.
”Jeg kunne ønske jeg var et annet dyr!” gråt fuglen ”At jeg var rask og lur, slik at jeg kunne lure jegeren”.
”Vil du bli et slikt dyr?” spurte vårgudinnen.
”Å, ja, veldig gjerne” svarte den lille fuglen.
Og vips forandret vårgudinnen den lille fuglen om til en hare!

”Å, tusen takk!” sa den lille fuglen, som nå hadde blitt til en hare. Og nå som den hadde blitt hare, hoppet den i veien for jegeren, og forvirret ham fra å jakte.
Nå var den lille haren Lepus lykkelig. Men da våren kom merket den at det var noe som var alvorlig galt. Og igjen gikk den til vårgudinnen.
”Å, kjære vårgudinne. Det er bare det at nå om våren, så føles det så merkelig. Du skjønner jeg har laget et reir borte i skogen her, men det er ingen egg i det. Jeg savner så fryktelig å legge egg”
”Å, er det ikke verre?” spurte vårgudinnen. ”Gå nå å legg deg på reiret ditt.”
Og den lille haren gikk og la seg på reiret sitt.
”Nå kan du titte oppi reiret” sa vårgudinnen.
Og oppi reiret lå det nå tre små gule egg.

”Ja” sa vårgudinnen. ”Det er min gave til deg. Fra nå av skal du få legge egg en gang hver vår”. Nærmere bestemt i påsken.
Og siden den gang av har den lille haren bare blitt kalt for Påskeharen.

(Bildet er hentet fra filmweb)

Vårgudinnen er Ostara, som har gitt opphavet til det engelse “easter”, påske.

Vist 1733 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Kjempeflott påskeeventyr Mostly !! ;-)

Koselig eventyr Mostly!:)
Liker slike historier som ender godt!:)

Artig og interessant historie, Mostly ;). Hare er for øvrig Lepus timidus på latin. Lurer på hvordan den fuglen så ut før forvandlingen ;)

Ikke sant det er et fint eventyr, Kjetil? Jeg aner ikke hvem som har funnet på det, men lille Lepus som Ostara gjorde om til en hare som fikk legge egg i påsken står sterkt i påsketradisjonens glorete, godterifylte egg! Som julenissen kommer ned skorsteinspipen og legger presanger i strømpene til barna, legger påskeharen eggene sine på lure steder i huset eller i hagen, og ungene må finne dem ved å løse en rebus! Jeg tipper at Lepus så ut som en pitteliten “timidus” uten ører da den var fugl, varm og myk.
Ønsker deg en finfin påske, og håper at påskeharen legger et svært egg til deg, fullt av det godteriet du liker aller best! :-)

Takker for det og god påske til deg også, Mostly ;) Har en mistanke om at Lepus er en veldig sky og lur skapning som er flink til å utføre sin gjerninger i skjul. Ikke lett å forevige med andre ord.

Annonse

Nye bilder